Bejegyzések

68. Növényvédelmi Tudományos Napok

Közzétéve: október 18, 2021

MAGYAR TUDOMANYOS AKADÉMIA AGRÁRTUDOMANYOK OSZTÁLYA

NÖVÉNYVÉDELMI TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGA,

MAGYAR NÖVÉNYVÉDELMI TÁRSASÁG,

EÖTVÖS LORÁND KUTATÁSI HÁLÓZAT AGRÁRTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT NÖVÉNYVÉDELMI INTÉZET

Kedves Kolléganő, kedves Kolléga!

Az MTA Agrártudományok Osztályának Növényvédelmi Tudományos Bizottsága, az ELKH ATK Növényvédelmi

Intézet, valamint a Magyar Növényvédelmi Társaság — együttműködve az AM Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályával (AM Élff) — megrendezi a

„68. NÖVÉNYVÉDELMI TUDOMÁNYOS NAPOK” rendezvényét, melynek időpontja: 2022. február 22—23.

Az egyes szekcióülések (Növénykórtan, Agrozoológia, valamint Gyomnövények, gyomirtás) helyszíne 2022. február 22én az MTA székháza (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.), február 23-án pedig az ATK Növényvédelmi Intézet 1022

Budapest, Herman Ottó út 15. szám alatti épülete lesz. Projektor használatára valamennyi teremben lehetőség lesz A rendezvényre csak olyan előadással, illetve poszterrel lehet jelentkezni, amely más magyar nyelvű szakmai fórumon még nem szerepelt. Új kórokozók, kártevők és gyomok témakörben beadott összefoglalók előnyben részesülnek. A konferenciára a ntn2022@atk.hu e-mail címre küldött levéllel lehet jelentkezni 2021. november 23-ig, a munka rövid összefoglalóját csatolva. A Word fájl neve tartalmazza az első szerző nevét, a szakosztály nevének rövidítését, valamint, hogy előadásként ill. poszterként szeretné bemutatni („agrozoo”, „kórtan” „gyom”, ill. „előadás” vagy „poszter”. Példa fájlnév: Kovács János-kórtan_poszter.doc vagy docx). Minden levél érkezése után rövid visszajelzést küldünk. Amennyiben nem kapnak visszajelzést, nagy valószínűséggel a küldött anyag sem érkezett meg. Felhívjuk a figyelmet, hogy a beérkezésről való visszajelzés még nem jelenti az anyag szakmai elfogadását!

Amennyiben a Covid-járvány miatt a konferencia fizikai megtartása lehetetlenné válik, akkor online megjelenik az absztrakt ftizet, de online rendezvényt nem tartunk. Az elkészült előadások diái és a poszterek — amennyiben a szerzők ezeket elkészítik, és megjelentetésükre igényt tartanak — felkerülnek a Magyar Növényvédelmi Társaság honlapjára.

Az összefoglaló tömören és tagoltan tárgyalja a munka megértéséhez szükséges információkat, így a célkitűzést, módszert és az eredményeket. Az összefoglaló részei a levelező szerző e-mail címe, az angol és magyar nyelvú kulcsszavak, valamint az előadás angol nyelvíí címe. A jelentkezések elfogadásáról a Szervezóbizottság dönt. A jelentősebb javítást, átdolgozást igénylő vagy esetlegesen szakmai szempontból nem elfogadható (pl. nem kifejezetten növényvédelmi témájú) összefoglalókat a Bizottság tájékoztatja a levelező szerzőt. A Bizottság által elfogadott összefoglalókról külön értesítést nem küldünk. Az adott szakmai bizottságnak jogában áll átsorolni az előadásra beküldött anyagot poszterré, ha úgy ítéli meg, hogy a jelentkezők által beküldött előadások száma meghaladja a konferencia rendelkezésére álló időkeretet, vagy fordítva, amennyiben a poszterek száma meghaladja a 20-at (ennyi posztertartó fér el az MTA előterében), a Szervezóbizottság felajánlja a jelentkezőnek, hogy posztere anyagát rövid előadás fołmájában mutassa be. A tudományos napok anyagából kizárólag elektronikusan megjelentetett kiadványban nemcsak az ott elhangzó, hanem valamennyi, a konferenciára elfogadott összefoglaló szerepel majd. Az elektronikus kiadvány a szokásos módon ISBN számmal jelenik meg a Magyar Növényvédelmi Társaság honlapján.

Kérjük a szerzőket, hogy a konferencia kiadvány egységes megjelenítése érdekében az egyoldalas összefoglalókat, a csatolt mintához hasonlóan, A/4-es méretben, a lapszélektől 2,5 cm-es távolságot tartva, szimpla sorközzel, 12-es betűmérettel, Times New Roman betűtípussal, szerkeszthető Word dokumentumként, csatolt fájlként (!), a formai követelményekre ügyelve (cím nagybetűvel és vastagon, balra zárva, szerzők nagybetűvel, balra zártan, társszerzők egymástól vesszővel elválasztva, különböző munkahelyek esetén a név mellé számozott indexet írva, majd a munkahelyeket a szerzők sorrendjében feltüntetve, e-mail cím dőlten, balra zártan, szövegtörzs sorkizártan) készítsék el. A tartalmi vagy formai követelményeket figyelmen kívül hagyó, valamint a fent megadott határidőn túl beérkező jelentkezéseket sajnos nem áll módunkban elfogadni!

Szíves együttműködését előre is köszönjük!

Budapest, 2021. október l .

Tobiás István

az MTA doktora

Magyar Növényvédelmi Társaság elnök

Kontschán Jenő

az MTA doktora

ELKH ATK Növényvédelmi Intézet igazgató

Palkovics László

az MTA doktora

MTA Növényvédelmi Tudományos Bizottság elnök

Kategória: Hírek